Kromowidjojo: 'Het was een hele rare finale'
i

ANP

Kromowidjojo: 'Het was een hele rare finale'

admin • 12:14, 12-08-2016 / Laatste Update: 11:13, 05-01-2024

Ranomi Kromowidjojo verloor afgelopen donderdagnacht haar olympische titel op 100 meter vrij. "Het was zo'n rare finale dit. Ook dat zijn de Spelen. Ik mis op 9 honderdsten van een seconde het brons." Kromowidjojo werd 5de.

"Als je in een finale zit, heb je altijd een kans. Het ligt allemaal zo dicht bij elkaar. Ik heb veel beter gedaan dan in de halve finale en series. Dat bewijst maar weer dat er op de Spelen heel rare dingen gebeuren", zegt 'Kromo' tegen de Telegraaf. Kromowidjojo ging met een 7de tijd de finale in en klokte in de finale een tijd van 53,08.

Wel op 50 meter

De Amerikaanse Simone Manuel en de Canadese Penny Oleksiak moeten het goud delen. Het brons ging naar de Zweedse Sarah Sjöström. "Ik weet dat de finale zwemmen moeilijk is. Je moet het doen in de finale al ben ik echt wel tevreden met wat ik heb laten zien." Na de finale blikte Kromo alweer vooruit naar de 50 meter vrije slag. "Alles kan op de 50 meter. Cate Campbell is in elk geval niet in topvorm. Ik hoop op een finaleplek en dan gas erop."