Nederlanders verbaasd en boos op besluit wegsturen Yuri van Gelder (poll)
i

ANP Photo

Nederlanders verbaasd en boos op besluit wegsturen Yuri van Gelder (poll)

admin • 11:30, 09-08-2016 / Laatste Update: 16:29, 05-01-2024

Yuri van Gelder is in de nacht van maandag op dinsdag naar Nederland gestuurd door NOC*NSF-chef Maurits Hendriks. De oud-hockeycoach stuurde de turner weg omdat hij het Olympisch Dorp had verlaten en alcohol had genuttigd. Dat is de officiële verklaring, althans.

In Nederland werd er op verschillende manieren gereageerd op het besluit om Van Gelder naar huis te sturen. Wat de turner heeft gedaan is natuurlijk tegen de regels, maar om hem naar huis te sturen vinden sommige Nederlanders wel een hele drastische maatregel. Ook de Amerikaanse basketballers hebben de Dorp verlaten. Zij kregen een hele andere behandeling dan Van Gelder.

Dream Team verblijft buiten het dorp en is al in bordeel gesignaleerd. Hendriks had ze gelijk op vliegtuig naar VS gezet. #nocnsf #yuri

— Chris van Dijk (@vandijkch) August 9, 2016

Einde Spelen voor Yuri van Gelder na alcoholgebruik https://t.co/paGcJqxlNK via @volkskrant Maurits Hendriks ben je gek geworden?

— Robbert Berg (@BergRobbert) August 9, 2016

@edithbosch belachelijke beslissing van onze schoolmeester hendriks.typisch nederlands

— rino van den heuvel (@wenrino) August 9, 2016

Sommige mensen denken dat er meer aan de hand is. Misschien heeft Van Gelder zich wel misdragen en probeert TeamNL met deze verklaring Yuri van Gelder in bescherming te nemen? Hij is in zijn sportleven vaker de fout in gegaan en had zelfs een cocaïneverslaving.

Laat Maurits Hendriks volgende keer exact vertellen wat Van Gelder heeft misdaan en wat er is gebeurd. Al dat gissen en veroordelen nu...

— Wesley Meijer (@wesleymeijer) August 9, 2016

Er is heus meer aan de hand dan één biertje. In de docu https://t.co/HdCzjX6I3A was een zelfde soort incident en besloot Hendriks anders.

— Robin Konings (@Robin_Konings) August 9, 2016

Verbolgen over politiek correctheid van Hendriks. Gadverdamme. #flapdrol

— Ilja Hilhorst (@IljaHil) August 9, 2016

Nu iemand naar huis sturen om alcoholgebruik en 'voorbeeldfunctie', maar je wel voor een hoop geld door Heineken laten sponsoren.

— Thomas van Groningen (@TvanGroningen) August 9, 2016

[poll id="211"]