Sven Kramer is klaar voor ploegachtervolging: 'Waarom niet?'
i

Pim Ras.

Sven Kramer is klaar voor ploegachtervolging: 'Waarom niet?'

admin • 18:32, 15-02-2018 / Laatste Update: 11:58, 12-12-2023

Sven Kramer is niet van plan om het na zijn ontluisterende 10.000 meter (zesde) even wat rustiger aan te doen bij de Winterspelen.

De Friese schaatser wil er zondag voor de kwartfinales op de ploegachtervolging gewoon weer staan. "Waarom niet? Dat is pas over 3 dagen. Ik zou niet weten waarom ik die race zou moeten overslaan.''

Meer dan goed genoeg

Ook zijn coach Jac Orie, die onthulde dat Kramer klaagt over zijn afzet aan de linkerkant, benadrukt dat de 4voudig olympisch kampioen volgens plan in actie komt op het teamonderdeel. ,,Daar maak ik me totaal geen zorgen om. Sven is meer dan goed genoeg voor de ploegachtervolging.''

Nóg een medaille

Patrick Roest is de 4e (reserve)rijder van Oranje, dat verder aantreedt met Koen Verweij en Jan Blokhuijsen. Indien Roest, dinsdag verrassend winnaar van zilver op de 1500 meter, minimaal één keer in actie komt in het maximale aantal van 3 races komt hij eveneens in aanmerking voor een eventuele medaille.

Sven Kramer komt tijdens de Spelen ook nog in actie op het onderdeel massastart. Dat wordt zaterdag 24 februari verreden.