Visser ijskoud na 'blokkie om': 'Ik heb wel lekker geschaatst'
i

AFP

Visser ijskoud na 'blokkie om': 'Ik heb wel lekker geschaatst'

Bart van der Wijst • 15:15, 16-02-2018 / Laatste Update: 12:50, 12-12-2023

Esmee Visser verraste met goud op de 5.000 meter bij de vrouwen. De pas 22-jarige Nederlandse stond voor het eerst op olympisch ijs, maar leek nauwelijks onder de indruk. Na afloop van haar gouden race stond ze dan ook - opmerkelijk - kalmpjes de pers te woord.

Wil jij het belangrijkste WINTERSPELEN-nieuws gratis via Whatsapp ontvangen? Stuur een app met WINTER AAN naar 06 135 591 70!

"Ik weet het ook niet", zei ze kort nadat ze zag dat Martina Sablikova niet aan haar tijd kwam tegen de NOS. "Met een podiumplek was ik ook heel blij geweest. Ik heb wel lekker geschaatst."

Effe schrikken

Toch moest Visser haar gouden race nog enigszins aanpassen. "Ik had een plan en heb dat uitgevoerd. Van tevoren dacht ik dat 6.55 goed zou zijn voor een podiumplek. Maar toen reed Annouk (Van der Weijden, red) een megarit en dook eronderdoor, daar schrok ik wel een beetje van. Dat gold ook voor de anderen met mijn tijd."

Visser kijkt met name uit naar het aankomende partijtje. "Straks feest in het Holland House, morgen die medaille. Ongelooflijk."