'Wegwedstrijd op de Spelen in Tokyo wordt een flinke klimwedstrijd'
i

ANP

'Wegwedstrijd op de Spelen in Tokyo wordt een flinke klimwedstrijd'

admin • 15:21, 08-11-2017 / Laatste Update: 12:06, 12-12-2023

De wegwedstrijd voor wielrenners op de Olympische Spelen van 2020 in Tokyo wordt volgens Japanse media een flinke klimwedstrijd. De renners zullen in een 270 kilometer lang parcours meerdere keren een deel van de Mount Fuji beklimmen.

Met 270 kilometer is de rit 30 kilometer langer dan de Olympische wegwedstrijd van Rio de Janeiro. De start vindt plaats in de wijk Chofu en de finish is op de Fuji Speedway, waar in 2008 nog de Grand Prix van Japan werd gehouden in de Formule 1. Onderweg zijn er 6 beklimmingen en wordt er zelfs een hoogte bereikt van meer dan 1000 meter. En om het allemaal nóg zwaarder te maken: het gebied staat bekend om haar heftige regenbuien.

Vrouwen

De wegrit van de vrouwen is volgens de Japanse media 140 kilometer lang is daarmee net zo lang als die bij de Spelen in Rio de Janeiro. Ondanks dat de mannen- en vrouwenwedstrijd dezelfde start- en finishplaats hebben, slaan de vrouwen de Mount Fuji lekker over.

De route is al goedgekeurd door de UCI, maar wordt pas in maart volgend jaar bevestigd. Tot die tijd kunnen er nog wijzigingen worden aangebracht in het parcours.