Zeilstrijd tussen Rijsselberghe en Badloe was nep: hij ging toch al stoppen
i

Getty

Zeilstrijd tussen Rijsselberghe en Badloe was nep: hij ging toch al stoppen

admin • 18:53, 12-03-2020 / Laatste Update: 02:39, 06-01-2024

Dorian van Rijsselberghe en Kiran Badloe streden bij het WK windsurfen niet alleen om de titel. Ze probeerden zich ook te plaatsten voor de olympische spelen. Wie het beter deed dan de ander, zou het ticket grijpen. Het werd een bloedstollende broederstrijd tussen de 2 boezemvrienden. Badloe won.

Maar nu blijkt dat Rijsselberghe sowieso niet van plan was om naar de zomerspelen in Tokio te gaan! Dus al die opwinding was eigenlijk nergens voor nodig. Ja oké, het wereldkampioenschap winnen is ook geen kattenpis, maar al die aandacht was er vooral vanwege de olympische lading. En waarom wilde Rijsselberghe dan eigenlijk niet proberen een 3e gouden plak te halen?!

Beter mens

"Als ik me zou plaatsen voor Tokio en voor een 3e keer goud zou kunnen winnen. Wat brengt me dat dan? Maakt het me onsterfelijk? Nee. Word ik er de beste papa van de wereld door? Nee. Ben ik dan een betere echtgenoot, een gelukkiger mens? Ook niet", legt hij uit aan het AD.

Goed zo

De echte honger was dus weg. "Als ik deze onderlinge strijd alsnog win, geef ik mijn ticket aan Kiran en zeg: het is goed zo", besloot hij 1 dag voor de medalrace. "Ik ben blij en heb rust in m’n donder."