Zitskiër Kampschreur: 'Goud heb ik binnen, de rest is bonus'
i

AFP

Zitskiër Kampschreur: 'Goud heb ik binnen, de rest is bonus'

admin • 15:44, 13-03-2018 / Laatste Update: 18:27, 12-12-2023

Als eerste Nederlandse alpineskiër veroverde Jeroen Kampschreur goud op de Paralympische Spelen en daarmee kwam voor de 18-jarige Leiderdorper een droom uit. ,,Hier heb ik jaren voor gewerkt en heel veel voor opgegeven'', zei de zitskiër.

Kampschreur  werd geboren zonder scheenbenen en belandde daarom al op jonge leeftijd in een rolstoel. ,,Dat is het nu allemaal waard geweest.''

Hij pakte in Pyeongchang olympisch goud op de supercombinatie. Als nummer 3 van de super-G sloeg de Zuid-Hollander toe op de afsluitende slalom. En dat terwijl het klittenband van zijn zitski losschoot tijdens de race langs de poortjes. ,,Ik schrok wel, maar had er gelukkig niet zoveel last van.'' Aan de finish zag Kampschreur dat hij de snelste was. Zijn 2 overgebleven concurrenten konden hem niet meer van het goud afhouden.

Goud is binnen en de rest is bonus

,,Ik heb nu deze gouden plak binnen, de rest is bonus'', zei de tiener, die de komende dagen ook op jacht gaat naar eremetaal op de reuzenslalom en slalom. Net als op de supercombinatie is hij op die onderdelen de regerend wereldkampioen.