Nieuw seizoen W Series: 2 jonge supertalenten maken debuut in 2020

21 oktober 2019

AFP

Beitske Visser werd 2e in het allereerste seizoen van de W Series. Alleen Jamie Chadwick bleek sneller in de speciale racecategorie voor vrouwen. Alle auto's zijn in de W Series hetzelfde. Voor het nieuwe seizoen zijn er 6 nieuwe coureurs geselecteerd.


De 12 hoogst geklasseerde vrouwen waren verzekerd van een plek voor het 2020-seizoen. Visser hoefde zich dus nergens zorgen over te maken. Er zijn inmiddels 6 nieuwe coureurs geselecteerd, wat betekent dat er 2 plekken zijn die later nog worden verdeeld.

Nieuwe supertalenten
Tussen die 6 nieuwe coureurs zitten 2 supertalenten. Dat zijn Irina Sidorkova van 16 jaar uit Rusland en de Spaanse Nerea Marti van 17 jaar. De overige namen zijn: Ayla Agren (25 jaar, Noorwegen), Abbie Eaton (27 jaar, Groot-Brittannië), Belen Garcia (20 jaar, Spanje) en Bruna Tomaselli (21 jaar, Brazilië).

Jaartje verlengen
De 12 coureurs die - net als vorig jaar - ook in de W Series rijden, zijn: Jamie Chadwick, Beitske Visser, Alice Powell, Marta Garcia, Emma Kimilainen, Fabienne Wohlwend, Miki Koyama, Sarah Moore, Vicky Piria, Tasmin Pepper, Jessica Hawkins en Sabre Cook.