🎥 | Rinus van Kalmthout eindigt als 20ste in regenachtig Texas

Trevor Wagener • 14:10, 02-05-2021 / Laatste Update: 00:30, 06-01-2024

Het zat er zaterdag geen moment 'in' voor Rinus van Kalmthout. Hij werd 20ste in de IndyCar-race op de Texas Motor Speedway.

Vanwege regen kon er niet gekwalificeerd worden. Van Kalmthout startte als 8ste, aan de hand van de stand in het klassement. Bij een pitstop na 153 van de 200 rondes verloor hij nog meer tijd. Toen de race geneutraliseerd werd, was er geen kans meer op een hogere plek.

Moeilijk

"Het was een zware race, ik ben blij dat ik gefinisht ben", zei Van Kalmthout op de website van zijn team Ed Carpenter Racing. "We deden het best aardig, maar waren gewoon erg ongelukkig." De race werd gewonnen door de Nieuw-Zeelander Scott Dixon, die ook de leiding neemt in het kampioenschap. Van Kalmthout zakt na zijn puntloze race naar de 12e plek.

Zondag wordt er opnieuw een race op de Texas Motor Speedway gehouden, ditmaal van 248 rondes. "Zaterdag viel het niet onze kant op. Maar met de snelheid zit het goed en dat biedt mogelijkheden", aldus Van Kalmthout.

Nog een keer

"Ik ben blij dat we zondag weer een kans hebben, er zijn veel positieve punten die we mee kunnen nemen uit de eerste race."