Stacey stapt uit Dakar Rally: ‘Organisatie is een stel oetlullen en steenpuisten’

12 januari 2017

ANP

Hans Stacey heeft donderdag besloten niet meer te starten in de Dakar Rally. De trucker uit Best had na zijn slechte resultaat van woensdag een joker ingezet, maar desondanks mocht hij niet op die afgesproken tijd starten van de organisatie. Daarop gaf de eindwinnaar van 2007 er maar helemaal de brui aan.


Oetlullen
Stacey stond dertiende in het vrachtwagenklassement op 2.39.11 uur van leider Dmitri Sotnikov. De trucker uit Noord-Brabant was woedend. Hij noemde de ASO, die de Dakar Rally organiseert, in een interview bij Omroep Brabant 'oetlullen, bureaucraten en steenpuisten'.

Startkaart
,,Ik dacht: die proef heb ik vorig jaar gewonnen, die win ik dit jaar nog een keer. We stonden startklaar en we mochten opeens niet starten. We hebben de tijdkaart van de organisatie, waar de starttijd op staat'', zei Stacey bij Omroep Brabant. ,,Maar bij de start staan een stelletje van die oetlullen die zeggen dat wij niet mogen starten. Na twintig minuten wachten heb ik mijn truck op de startlijn gezet, maar ik kreeg m’n startkaart niet terug. En zonder startkaart starten heeft geen nut. Dit is ongelooflijk, dat kun je je niet voorstellen. Ik heb hier weinig woorden voor. Dit kun je niet menen? Heel die organisatie rammelt aan alle kanten. Dit is de slechtste organisatie die ik in veertien jaar rally heb meegemaakt.”