Judoka’s Vermeer en Van Dijke 3e bij de Grand Prix van Tel Aviv

ADH SPORTFOTOGRAFIE

admin • 18:43, 25-01-2019 / Laatste Update: 17:58, 12-12-2023

De judoka’s Sanne Vermeer en Sanne van Dijke zijn bij de Grand Prix van Tel Aviv beiden op de 3e plaats geëindigd. Vermeer bereikte het succes in de klasse tot 63 kilogram, Van Dijke in de -70.

Vermeer verloor weliswaar al in de 2e ronde van de Russin Valentina Kostenko, maar kwam via de herkansing alsnog op het podium. In de strijd om brons versloeg Vermeer de Braziliaanse Ketleyn Quadros. Ze kwam met een waza-ari op achterstand, maar herstelde zich met ippon. Geke van den Berg werd 5e.

Waza-ari

Voor Van Dijke verliep de weg naar brons op een vergelijkbare wijze. Ook zij verloor haar 2e partij. In de strijd om plek 3 won ze van de Spaanse Sara Rodriguez. Ze deed dat met een waza-ari in de laatste seconde.

Tsjakadoea

Tornike Tsjakadoea haalde donderdag al de 1e medaille voor Nederland binnen, zilver in de klasse tot 60 kilogram.