Aussie voetballer breekt nek bij botsing, loopt 'gewoon' het veld af: 'Heb geluk gehad' (video)
i

Video still

Aussie voetballer breekt nek bij botsing, loopt 'gewoon' het veld af: 'Heb geluk gehad' (video)

Trevor Wagener • 19:06, 10-05-2019 / Laatste Update: 18:16, 07-01-2024

Wat een vreselijk moment voor Aussie rules-voetballer Mitch Rule. De voetballer, dat in Australië op het 'normale' voetbal lijkt maar met een soort rugbybal en andere regels gespeeld wordt, brak zijn nek na onbesuisd inkomen van zijn tegenstander.

Tot ieders grote verbazing en geluk kon Rule op eigen kracht gewoon van het veld af lopen, al moest hij zijn hoofd met zijn beide handen wel op zijn plaats houden.

In het ziekenhuis bleek dat de 25-jarige Rule zijn halswervel had gebroken. Tot hij in het hospitaal aankwam, wist hij niet dat er iets was gebroken. "Ik dacht gewoon dat ik pijn had, meer niet. Ja, en dat ik even voorzichtig moest zijn."

Botsing

Op de beelden is te zien hoe het misging na een veel te harde tackle van Mitch Jackson. Terwijl Rule de bal op wilde pakken, leek Jackson dwars door hem heen te willen rennen waarna Rule KO ging door de klapper. Het gevolg was dat Rule's teamgenoten geschokt waren, verhaal wilde halen en een opstootje begonnen.

In de auto op weg naar het ziekenhuis merkte Rule de pijn in zijn nek pas op. "Toen dacht ik pas dat het misschien wel gebroken kon zijn. Daarvoor had ik geen idee." Door de blessure moet Rule maandenlang met een brace rondlopen, al beseft hij dat het veel erger had kunnen aflopen.

Ogen geopend

"Dit zet wel alles in perspectief", zei de leraar in wording tegen het Australische medium Knox Leader. "Ik dacht meteen na over hoeveel geluk ik heb gehad en hoe mooi het leven is. Een leven waarin ik nog van alles wil doen." Voorlopig staat zich Aussie Rules-voetballoopbaan, net als zijn werk en zijn studie, even op een lager pitje. Sterkte Mitch!