IJshockeyers Capitals trekken stand in play-offs gelijk tegen Vegas Golden
i

AP

IJshockeyers Capitals trekken stand in play-offs gelijk tegen Vegas Golden

admin • 09:38, 31-05-2018 / Laatste Update: 22:55, 07-01-2024

De ijshockeyers van Washington Capitals hebben de stand gelijkgetrokken in de strijd om de Stanley Cup. De ploeg uit de hoofdstad van de Verenigde Staten won in Las Vegas het 2de duel in de best-of-sevenserie met Vegas Golden Knights met 3-2. De Deense centre Lars Eller was de grote man bij de Capitals met 1 doelpunt en 2 assists.

"Na iedere tegenslag staan we weer op'', zei Eller, die met de Capitals het eerste duel in de finale van de NHL had verloren. De Golden Knights, die als debutant in de Amerikaanse ijshockeycompetitie direct om de titel strijden, pakten maandagavond in Las Vegas de winst (6-4).

De thuisploeg nam in in de tweede wedstrijd de leiding via James Neal, maar Eller trok de stand al snel weer gelijk. Via Aleksander Ovetsjkin en veteraan Brooks Orpik (37) liepen de Capitals in de tweede periode uit naar 3-1. Shea Theodore bracht de spanning terug, maar keeper Braden Holtby zorgde er met een paar knappe reddingen voor dat de stand in de serie weer in evenwicht kwam. Holtby bezorgde de Capitals al de 9de overwinning buitenshuis in de play-offs.

De finale gaat zaterdag verder in Washington.