LeBron en Giannis zijn opnieuw de captains in de All Star-wedstrijd
i

EPA

LeBron en Giannis zijn opnieuw de captains in de All Star-wedstrijd

admin • 15:14, 24-01-2020 / Laatste Update: 23:44, 04-01-2024

Net als vorig jaar zijn LeBron James en Giannis Antetokounmpo gekozen tot de captains bij de jaarlijkse All Star-wedstrijd in de NBA.

De 35-jarige Amerikaan, die dit jaar met de Lakers kampioen hoop te worden, is al voor het 16e jaar op rij van de partij bij het duel tussen de beste spelers uit het oosten en het westen. Antetokounmpo, de Griekse ster van Milwaukee Bucks, zit voor het 4e jaar op rij bij de All Stars. De All Star-wedstrijd wordt op 16 februari in Chicago gespeeld.

Doncic 2e

James was de speler met de meeste stemmen uit de westelijke divisie, Antetokounmpo in het oosten. De stemmen van de supporters telden voor 50 procent mee, die van de NBA-spelers en een media-panel beide voor 25 procent. James ontving bijna 6,3 miljoen stemmen van de fans, net iets meer dan Luka Doncic. De nog maar 20-jarige Sloveen is in zijn 2e NBA-jaar doorgebroken als sterspeler van de Dallas Mavericks. Doncic kreeg ruim 6,1 miljoen stemmen, nog meer dan Antetokounmpo die het met 5,9 miljoen moest doen, maar daarmee wel de populairste speler uit het oosten was.

Alle basisspelers

De All Star-wedstrijd is sinds een paar jaar geen oost tegen west-wedstrijd meer. De 2 captains mogen op 6 februari uit de gekozen spelers hun eigen team (5 man) samenstellen. Naast Doncic zijn Anthony Davis, Kawhi Leonard, James Harden, Joel Embiid, Pascal Siakam, Kemba Walker en Trae Young al zeker van deelname. Komende week worden nog de reserves bekendgemaakt.