Zeilster Bouwmeester pakt 1e plek in Sofia Cup

EPA

admin • 22:24, 04-04-2018 / Laatste Update: 22:32, 12-12-2023

Zeilster Marit Bouwmeester heeft op de 3e dag van de Prinses Sofia Cup voor de kust van Palma de Mallorca de leiding genomen in de Laser Radial.

De olympisch kampioene won de 1e race en werd 4e in de 2e. Daardoor klom ze van de 3e naar de 13 plaats in het klassement met 15 punten, op de voet gevolgd door de Deense Anne-Marie Rindom met 18 punten.

Het duo Annemiek Bekkering/Annette Duetz behield de leiding in de klasse 49erFX.

Flinke voorsprong

Ze hebben inmiddels 6 van de 9 gevaren races gewonnen en hebben een flinke voorsprong op het Deense koppel Nielsen/Thusgaard Olsen. Ook windsurfer Lilian de Geus heeft de leiding genomen, in de RS:X. Ze werd 2e en 3e en nam de 1e plaats over van de Chinese Pei Na Chen. Bij de mannen klom Kiran Badloe 13 plaatsen. Bij harde wind finishte hij als 1e en 3e en staat nu 5e.

Finn-zeiler Nicholas Heiner belandde net in de top 10 na een 2e en een 12e plaats. Afrodite Zegers en Anneloes van Veen komen voorlopig niet verder dan de 14e plaats.