Oud-springruiter en olympisch kampioen Bert Romp (59) overleden na ‘trap van een paard’

4 oktober 2018

ANP

Voormalig springruiter Bert Romp is overleden. Dat bevestigt paardensportbond KNHS tegenover Sportnieuws.nl. De 59-jarige Brabander raakte woensdag ernstig gewond nadat hij een trap kreeg van een paard. Romp overleed een dag later in het ziekenhuis van Tilburg.


Diverse hippische media meldden al eerder dat Romp woensdag een paard op de vrachtwagen wilde zetten, toen het paard met een achterbeen het hoofd van de oud-springruiter raakte. Hij zou bewusteloos zijn geraakt en via een traumahelikopter zijn afgevoerd naar het ziekenhuis. Romp werd daar geopereerd. Donderdag overleed hij.

Romp zat in het Nederlands springteam dat goud won op de Olympische Spelen van Barcelona in 1992. Ook was hij bondscoach van de Nederlandse springruiters (foto: met zijn handen voor zijn ogen na het mislopen van een medaille op de Olympische Spelen in 2004). Zijn zoon Ruben was vorig jaar onderdeel van de Nederlandse equipe die uitkwam op het EK in Göteborg.
Robert Hüsken
Edele redacteur volgt de paardensport, (Duits) voetbal, handbal en eigenlijk alle andere sporten ook. Watcher RB Leipzig. Schrijft in galop!