Van der Poel verwacht niet al te veel van mountainbikeseizoen: ‘Daarom ga ik tekort schieten’

16 mei 2019

Getty Images

Als Mathieu van der Poel ergens aan de start verschijnt, verwacht men eigenlijk altijd wel dat hij wint. Zelf tempert hij de verwachtingen voor het aankomende mountainbikeseizoen dat dit weekeinde van start gaat in Duitsland.


"Ik heb een zeer lang en slopend wegseizoen achter de rug. En daarom denk ik dat ik tegen de echte toppers tekort ga schieten. Ik zal in Altstadt strijden met de middelen die ik heb", liet hij in België weten.

Kermiskoers
Van der Poel deed woensdag, als publiekstrekker, mee aan de 54e editie van Puivelde Koerse. De glorieuze winnaar van de Amstel Gold Race werd met een grote groep voortijdig uit de wedstrijd gehaald vanwege een te grote achterstand.

"Ik heb echter kunnen doen waarvoor ik eigenlijk gekomen ben. Dat was de laatste hand leggen aan mijn voorbereidingen op de wereldbeker. Ik mag dit een geslaagde dag noemen, al had ik natuurlijk liever meegestreden voor de zege", bekende hij.

Alexander Richardson won de 'kermiskoers' over 19 ronden van elk 8,9 kilometer. De Brit kwam solo over de finish. De Belg Stijn Steels werd 2de en de Nederlander Yoeri Havik eindigde als 3de.