Celeste Plak wint Volleybal-CL na finale tegen Kruijff

18 mei 2019

Foto: SCS/Sander Chamid

Voor Novara, de Italiaanse volleybalclub van Celeste Plak is 4 keer scheepsrecht. Na 3 verloren wedstrijden tegen Conegliano om de landstitel – een strijd die normaal gesproken om 5 wedstrijden gaat, maar reeds eerder was beslist – won Novara zaterdagmiddag de Champions League-finale in Berlijn wél van hun Italiaanse rivaal met 3-1 (25-18, 25-17, 14-25 en 25-22)


Novara begon goed aan de wedstrijd. Zonder problemen  wonnen ze de 1e en 2e set. Vanaf de 3e set werd de wedstrijd een stuk spannender. "Een finale tegen een buitenlandse club had makkelijker geweest", zei Robin de Kruijf, middenaanvalster van Conegliano, voorafgaand aan de wedstrijd. Ook al leek haar club op voorhand de grote favoriet. Maar, zo zei De Kruijf: "Bij verlies smaakt de winst van het landskampioenschap minder zoet. En dat geeft toch meer druk."

Comeback
Zo bleek, in de uitverkochte Max Schmeling-Halle, met een capaciteit van bijna 12.000 mensen. Waar De Kruijf in de basis stond, keek Plak tijdens de 1e 2 sets vanaf de zijlijn toe. Haar club leunt stevig op de 20-jarige sterspeelster Paola Egonu. Maar Conegliano wordt ook wel de ‘comeback-ploeg’ genoemd. In de 3e set waren de rollen omgedraaid en mocht Plak bij 10-19 even invallen tot het einde van die set, die alsnog naar het team van De Kruijf ging.

In de 4e set ging het lange tijd gelijk op. Tot Conegliano de wedstrijd uit handen gaf, om met verlies én een wrang smaakje over de landstitel naar huis te keren.