Guidetti stopt als bondscoach Nederlandse volleybaldames

26 december 2016

ANP

Giovanni Guidetti stopt als bondscoach van de Nederlandse volleybaldames. De 44-jarige Italiaan werd in september vader van een dochter en wil meer tijd doorbrengen met zijn gezin in zijn woonplaats Istanbul. Onder leiding van Guidetti boekte Oranje de afgelopen twee jaar flinke successen. Zo werd op het EK het zilver veroverd en werden de volleybalvrouwen 4de op de Olympische Spelen in Rio.


Verlenging
Guidetti is naast bondscoach ook coach van het Turkse Vakifbank Spor Kulübu in Istanboel. In juli maakten de Nederlandse volleybalbond (Nevobo) en Guidetti nog bekend het contract te verlengen tot en met de Spelen van Tokio in 2020.

Moeilijkste beslissing
,,Dit was de moeilijkste beslissing die ik in mijn leven heb moeten nemen", erkent Guidetti in een reactie op de site van Nevobo. ,,Ik verlaat een geweldig team, vol geweldige speelsters en een geweldige staf, terwijl we nog midden in een succesvolle reis zitten. De laatste twee jaar waren voor mij een ongelooflijke ervaring. De synergie tussen mijzelf, de staf, de speelsters, de fans, de Nevobo, de sponsoren, de mensen op Papendal en de media was optimaal. Iedereen gaf mij het gevoel dat ik de meest gelukkige coach ter wereld was."

Turkije
,,Uiteindelijk heb ik niet de keuze gemaakt wat het beste voor mij zou zijn, namelijk bondscoach van Nederland blijven. Ik heb ervoor gekozen wat het beste voor mijn familie is. Ik kon ervoor kiezen om 12 maanden per jaar bij mijn dochter Alison te zijn, in plaats van 6. Dit veranderde alles."

Guidetti wordt binnenkort gepresenteerd als bondscoach van het Turkse vrouwenteam. Door Turkije te gaan coachen, kan Guidetti het hele jaar in Istanbul blijven wonen.