Europese titel op kür voor Dujardin

Europese titel op kür voor Dujardin

20:00, 16-08-2015 / Laatste Update: 23:15, 12-12-2023

Charlotte Dujardin heeft zondag in Aken nog een Europese titel aan haar erelijst toegevoegd. De Britse dressuuramazone vormde met haar in Nederland gefokte ruin Valegro ook de beste combinatie in de kür op muziek. Dat gebeurde echter minder overtuigend dan verwacht.

De jury beloonde de proef van de olympisch kampioene, wier paard wellicht door vermoeidheid niet zo indrukwekkend presteerde als in de Grand Prix Spécial, met een score van 89,054 procent. Dat was maar net genoeg om de Duitse Kristina Bröring-Sprehe met Desperados (88,804) van het goud af te houden. Tot teleurstelling van de meerderheid van de 40.000 toeschouwers, die na de verloren landenwedstrijd waarin Oranje zegevierde graag getuige waren geweest van een Duitse sensatie.

Hans Peter Minderhoud (Glock's Johnson) slaagde er niet in nog een individuele medaille over te houden aan de EK. Zijn kür toonde de kwaliteiten van de hengst volop en hinderlijke fouten zaten er niet in. Toch was 82,411 niet genoeg om, na het verrassende GPS-brons, nogmaals het erepodium te mogen beklimmen. De Spaanse Beatriz Ferrer-Salat met Delgado (82,714) viel ditmaal die eer te beurt.

De verschillen waren verwaarloosbaar, de verdiensten niet. Minderhoud eindigde als vijfde achter Isabell Werth (Don Johnson). De succesvolste Duitse amazone van de afgelopen twintig jaar kwam zondag uit op 82,482, goed voor 13.000 euro. Minderhoud kreeg zeven mille toegestopt. Diederik van Silfhout (Arlando NOP) werd negende (78,696), Patrick van der Meer (Uzzo) elfde (74,375).

Lees ook: Cristiano Ronaldo flirt met 16-jarige(!) schoonheid

Lees ook: ‘Eva Carneiro heeft mijn leven verwoest, ze sliep met Chelsea-speler’

Lees ook: ‘Bij kampioenschap Feyenoord staan Jan en ik met blote piemel in hofvijfer’