Minderhoud en Gal op het podium van wereldbeker London
i

Pro Shots

Minderhoud en Gal op het podium van wereldbeker London

admin • 09:34, 15-12-2016 / Laatste Update: 10:05, 15-01-2024

Dressuurruiters Hans Peter Minderhoud en Edward Gal (beide Oosterbeek) zijn in de FEI Reem Acra wereldbekerwedstrijd in London op de 2e en 3e plaats geëindigd. De Britse favoriet Carl Hester won de wedstrijd in een uitverkocht Olympia.

Regerend wereldbekerkampioen Minderhoud reed direct na Carl Hester, die met zijn Nederlandse paard Nip Tuck een voortreffelijk en vrijwel foutloze Kür op Muziek reed. De score van 84.669 procent was goed voor de leiding.

Minderhoud

Hans Peter Minderhoud reed voor wat hij waard was met zijn 15-jarige ruin Glock’s Flirt, die fantastische momenten had in zijn proef. De score van 81.880 bleek genoeg voor de 2e plaats. Een mooie opsteker voor Minderhoud die als titelverdediger automatisch geplaatst is voor de wereldbekerfinale in Omaha (Nebraska).

Edward Gal

Voor Edward Gal was de wedstrijd in London Olympia de eerste na de Olympische Spelen met Glock’s Voice. Net als in de Grand Prix op dinsdagavond eindige Gal als derde achter Hester en zijn partner Minderhoud. Het ervaren duo begon sterk aan hun Kür op Muziek, maar aan het eind slopen er een paar kleine foutjes in. Dankzij hoge cijfers voor de artistieke uitvoering was er een mooie score van 80.467%.

Dit bericht is afkomstig van de KNHS.