Bart de Vries wint wedstrijd om Marathon Cup na sprint

admin • 23:18, 16-12-2017 / Laatste Update: 20:50, 08-01-2024

Bart de Vries heeft in Den Haag de 8ste wedstrijd om de Marathon Cup gewonnen. De schaatser won de sprint van een groep van 5 die zich in de laatste 10 rondjes had losgemaakt uit een grote groep die de finale reed.

De Vries en boekte zijn 1ste zege van het seizoen. Hij sloeg in de laatste ronde een gaatje en bleef Marcel van Ham en Johan Knol voor. Crispijn Ariëns behoudt de leiding in het algemeen klassement en schaatst op 23 december tijdens de volgende wedstrijd om de KPN Marathon Cup in Breda in de oranje leiderstrui.

Bij de vrouwen was Francesca Lollobrigida de sterkste. De Italiaanse won vorige week nog de wereldbeker in de massastart in Salt Lake City met een solo. In Den Haag won ze in de sprint door Manon Kamminga en Iris van der Stelt voor te blijven. Van der Stelt houdt de oranje leiderstrui.