Heftig! Marathonschaatser Mesu kan niet meer schaatsen door ziekte
i

ANP

Heftig! Marathonschaatser Mesu kan niet meer schaatsen door ziekte

admin • 22:09, 01-01-2018 / Laatste Update: 21:48, 05-01-2024

Niels Mesu kan helaas voorlopig niet meer schaatsen, bij hem is opnieuw kanker geconstateerd. ,,Bij een reguliere controle is uitgekomen dat het weer terug in mijn lichaam is'', liet hij weten. ,,Het is nu zo erg dat ik direct aan de immuuntherapie moest en daardoor is schaatsen natuurlijk volledig op een laag pitje gekomen. Het is bijna niet uit te leggen waar ik doorheen ga."

Mesu was maandagavond bij de NK marathon op kunstijs in Utrecht co-commentator van de NOS. Hij werd in 2013 ook al getroffen door de ernstige ziekte. ,,De vorige keer ging het om 2 lymfklieren, was het heel klein en niet ver verspreid. Nu zit het ver door mijn lichaam heen. Maar ze zijn tegenwoordig zo positief en zo ver met de immuuntherapie, dat er een grote kans op genezing is."

De herstelde Mesu won in 2016 de Alternatieve Elfstedentocht op de Weissensee. ,,Toen was ik al niet meer met mijn verleden bezig. Ik was gezond verklaard en dat was ik ook. Dat het dan 4 jaar later ineens weer terugkomt is een enorme klap. Maar met dit lichaam zal ik het moeten doen."