Jim Dhore verrast Jordan Stolz op Zilveren Bal, Dione Voskamp wint bij de vrouwen
Jordan Stolz (foto) werd verrast door Jim Dhore. © Getty Images

Jim Dhore verrast Jordan Stolz op Zilveren Bal, Dione Voskamp wint bij de vrouwen

22:23, 13-03-2024 / Laatste Update: 22:26, 13-03-2024

Het seizoen was na de WK sprint en allround afgelopen weekend voor veel schaatsers voorbij, maar niet voor iedereen. In de Friese Elfstedenhal stond de jaarlijkse Zilveren Bal op het programma, met aan de start toppers als Jordan Stolz, Jenning de Boo en Femke Kok. Toch waren het twee 'onbekenden' die er met de overwinning vandoor gingen: Jim Dhore won bij de mannen, Dione Voskamp bij de vrouwen.

In Leeuwarden reden bij beide geslachten steeds drie schaatsers tegen elkaar op de 100 meter. Een spektakel omringd met muziek en een lichtshow. "Geen vakantie voor mij, vooralsnog. Eerst de Zilver Bal", sprak De Boo na zijn gouden medaille op de WK allround. En de fans smulden natuurlijk van zijn aanwezigheid.

Dhore en Voskamp winnen

Na een spectaculaire avond streden Dhore, Stolz en Stefan Westenbroek om de eerste plek bij de mannen. De 24-jarige Dhore verraste wereldkampioen Stolz door in 09,645 te finishen. Daarmee was hij +0,047 sneller dan de Amerikaan. Westenbroek maakte het podium compleet, De Boo lag

Bij de vrouwen was Voskamp de beste. Zij troefde Kok, wereldkampioene op de 500 meter, en Anna Boersma af. Voor Kok is het nu wel tijd voor vakantie. "Gewoon lekker leuke dingen doen met vriendinnen en familie", zei ze tegenover Sportnieuws.nl. Stolz keert terug naar huis. "Ik ben al 2,5 maand niet thuis geweest", vertelde hij.