Leenstra blijft bij Team Corendon

Leenstra blijft bij Team Corendon

Harry Nijland • 15:31, 20-05-2014 / Laatste Update: 09:28, 13-12-2023

RIJSWIJK - Marrit Leenstra heeft haar contract bij Team Corendon verlengd. De schaatsster heeft voor 2 jaar bijgetekend bij de schaatsploeg van de reisaanbieder. Leenstra stapte vorig seizoen, samen met coach Jan van Veen, over naar Team Corendon. Ze haalde in Sotsji olympisch goud met de achtervolgingsploeg.

Komend seizoen wil ze zich weer meer richten op het allrounden. ,,Oorspronkelijk kom ik uit het allrounden. Pas in de laatste jaren is mijn focus meer gaan liggen bij het sprinten, aangezien ik mij met het oog op de Olympische Spelen wilde specialiseren op de 1000 en 1500 meter. Nu de Spelen achter de rug zijn, ga ik dat weer oppakken en combineren met het sprinten,” aldus de 25-jarige schaatsster.

Voor aankomend seizoen bestaat Team Corendon voorlopig uit 8 schaatsers. Olympisch kampioen Jan Blokhuijsen, Lotte van Beek, Maurice Vriend, Renz Rotteveel, Marije Joling en Robert Bovenhuis hadden eerder al bijgetekend. Daarnaast werd Sjoerd de Vries aangetrokken. De schaatsers zijn op dit moment in Toscane voor het 1e trainingskamp. Alleen Van Beek is er vanwege haar blessure niet bij. Aan het einde van de maand zal zij worden geopereerd voor een reconstructie van haar voorste kruisband.