Nuis bang voor politiek spelletje rondom Koelizjnikov

Nuis bang voor politiek spelletje rondom Koelizjnikov

admin • 09:29, 22-04-2016 / Laatste Update: 11:55, 12-12-2023

Kjeld Nuis is niet blij met het nieuws over Pavel Koelizjnikov. De Rus werd begin dit jaar geschorst voor het gebruik van meldonium. Toch wordt die schorsing mogelijk weer ingetrokken.

Nuis werd direct na het nieuws over de positieve plas van Koelizjnikov gefeliciteerd. Veel mensen gingen ervan uit dat hij diens wereldtitel sprint zou overnemen, als nummer 2 van het kampioenschap. "Dat was leuk, maar ook raar. En nu is dit weer raar. Je wordt heen en weer geslingerd, ik kan het niet meer volgen."

Ingetrokken schorsing

Afgelopen week kwam naar buiten dat atleten die vóór 1 maart zijn betrapt op meldonium waarschijnlijk niet gestraft worden.WADA, het wereldwijde antidopingagentschap moest toegeven dat het onvoldoende wetenschappelijk bewijs heeft over de afbreuktijd van het middel in een lichaam.

Politiek spelletje

"Het spul is, een halfjaar nadat de brief kwam dat het per 1 januari verboden, werd het spul bij hem aangetroffen. Dat blijf zeer kwalijk." Toch is Nuis bang dat de Rus alsnog wordt vrijgesproken. "Ik hoop dat dit objectief behandeld wordt en geen het politiek spelletje is geworden."