Ook Olde Heuvel naar ploeg Orie

Ook Olde Heuvel naar ploeg Orie

Harry Nijland • 12:24, 14-05-2014 / Laatste Update: 09:40, 13-12-2023

ENSCHEDE - Wouter Olde Heuvel heeft een nieuwe ploeg gevonden. De schaatser uit Losser volgt Sven Kramer naar Team BrandLoyalty van trainer Jac Orie.

Sven Kramer neemt behalve Olde Heuvel ook zijn oud-ploeggenoot Douwe de Vries mee naar zijn nieuwe werkgever Team BrandLoyalty. De contracten werden dinsdagavond getekend, maakte coach Jac Orie woensdag op een persconferentie van het schaatsteam in Den Bosch bekend.

Voor regerend wereldkampioen allround Koen Verweij is in de schaatsploeg geen plaats, stelde zowel Kramer als Orie. „Dit is het team”, aldus de schaatscoach, die werkt met een ploeg van 12 schaatsers; vijf sprinters, drie allrounders en vier vrouwen. Kramer gaat zich onder zijn nieuwe coach Orie de komende jaren vooral richten op de 1500 meter.

Olde Heuvel is woensdag al begonnen aan het eerste trainingskamp van de ploeg in Doorwerth. Daar verblijft de ploeg tot en met vrijdag.

 

Met Kramer en de alllrounders Olde Heuvel en De Vries ontstaat in het team van Orie een 'allroundbolwerkje'. Orie: „Het wordt een apart eilandje ernaast, maar dan in de goede zin en met veel synergie.”