Schaatscoach Van Veen weg bij Corendon

Schaatscoach Van Veen weg bij Corendon

23:34, 06-05-2015 / Laatste Update: 07:56, 13-12-2023

Na een woelig schaatsseizoen zonder veel succes vertrekt Jan van Veen als schaatscoach bij Team Corendon. Beide partijen hebben in 'goed overleg' besloten om per direct uit elkaar te gaan. Dat meldde het teammanagement in een kort persbericht.

,,Ik zie binnen de huidige situatie te weinig mogelijkheden om een voor mij gewenst topsportklimaat te creëren'', liet Van Veen weten. Hij wordt als hoofdcoach opgevolgd door zijn assistent Peter Kolder.

Teammanager Chiel van Praag liet weten het abrupte afscheid van Van Veen jammer te vinden. ,,Ik begrijp Jan goed en ondanks dat ik zijn besluit betreur, respecteer ik uiteraard zijn beslissing. Jan is in onze ogen een gepassioneerde coach die alles geeft en gegeven heeft voor het optimale resultaat. Wij hebben als team veel aan zijn inzet te danken.''

Volgens Van Praag is Kolder een prima opvolger. ,,Peter is vanaf de oprichting van ons team al vier jaar als coach bij de ploeg betrokken. We zien in hem de juiste man op de juiste plaats om nu als eindverantwoordelijke voor de ploeg te gaan staan. Ik heb daar het volste vertrouwen in.''

Eind december bij de NK allround in Thialf kwamen de eerste geluiden over interne strubbelingen bij Team Corendon naar buiten. Jan Blokhuijsen, toen nog regerend Europees kampioen allround, sprak ronduit van een ,,gebrek aan chemie'' binnen de ploeg.

Kopman Koen Verweij uitte tijdens het seizoen ook soms kritiek op de gang van zaken bij Corendon. Het moest strakker, scherper en professioneler, betoogde hij bij herhaling. Eind maart zegde Verweij met drie ploeggenoten schriftelijk het vertrouwen op in onder anderen Van Veen. Het kwartet werd daarop door eigenaar Atilay Uslu geschorst. Half april maakte hij bekend ten minste nog één seizoen door te gaan als hoofdsponsor. De schorsing van Verweij en co is inmiddels opgeheven, maar het is nog niet duidelijk of alle 'dissidenten' mogen of willen blijven.