Schaatsers mogen ook logo's op armen

Schaatsers mogen ook logo's op armen

Harry Nijland • 16:17, 13-06-2014 / Laatste Update: 10:37, 13-12-2023

DUBLIN - Schaatsers mogen vanaf komend seizoen ook sponsorlogo's op hun armen dragen. Tot dusverre was dat alleen toegestaan op borst, benen en het hoofd. Dat is vrijdag besloten tijdens de laatste dag van het ISU-congres in Dublin, zo meldt de KNSB.

Het totale aantal logo's op het bovenlichaam blijft wel hetzelfde, namelijk zes. Daarnaast zijn twee logoplaatsen beschikbaar op de benen.

Wijzigingen bij shorttrack en langebaan
Bij het EK shorttrack zijn vanaf het seizoen 2016/2017 ook afstandstitels te verdienen, namelijk op de 500, 1000 en 1500 meter.

Eerder werd in Dublin al besloten om het EK langebaan vanaf 2016 om te turnen tot een aangepaste vierkamp, waarbij de 1000 meter in de plaats komt van de 5 kilometer voor vrouwen en de 10 kilometer voor mannen. Ook zijn bij dat evenement dan afstandtitels te verdienen en worden eveneens de onderdelen massastart en ploegenachtervolging verreden.

Olympische Spelen
Bij de Olympische Spelen staat de 500 meter voortaan nog maar één keer op het programma in plaats van tweemaal. Die keuze zorgt voor veel weerstand bij de sprinters en hun begeleiding, omdat het de eerlijkheid niet ten goede komt. De schaatser die in de buitenbaan is ingedeeld, zou in het voordeel zijn. Bij de WK afstanden wordt de 500 meter wel gewoon twee keer verreden.

Verder is het de bedoeling dat de massastart aan het olympisch programma wordt toegevoegd. Het aantal deelnemers op de langste afstanden wordt bij de Spelen en de WK afstanden teruggebracht van drie naar twee per land.