Ter Mors kiest voor ploeg-Anema

Ter Mors kiest voor ploeg-Anema

Harry Nijland • 20:38, 16-05-2014 / Laatste Update: 09:58, 13-12-2023

HEERENVEEN - Jorien ter Mors rijdt de komende 2 jaar voor de nieuwe ploeg van coach Jillert Anema. Dat meldt de NOS vrijdag. De 2-voudig olympisch schaatskampioen uit Enschede ondertekende een contract tot en met 2016 bij Clafis. Ter Mors legt de komende seizoenen de nadruk op het langebaanschaatsen.

Ze nam ook als shorttrackster deel aan de Winterspelen in Sotsji. Ter Mors wil meedoen aan het EK en het WK allround. Daarnaast blijft ze nog wel gedeeltelijk meetrainen bij de shorttrackploeg van bondscoach Jeroen Otter.

,,Jeroen blijft ook hoofdzakelijk mijn hoofdcoach'', liet Ter Mors vrijdag bij de NOS weten. ,,Hij gaat samen met Jillert uitmaken hoe de trainingsschema's eruit gaan zien. Het wordt een beetje meer langebaan en een beetje minder shorttrack. De combinatie bevalt me al 1,5 jaar heel goed. Ik ga nu nog even aftasten wat ik eigenlijk echt wil.''

Als het aan Anema ligt, kiest Ter Mors volledig voor het langebaanschaatsen. ,,Ze is er voor gemaakt, vind ik. Ze is groot en daardoor iets minder behendig in het shorttracken. Als dat idee bij haar echter niet rijpt en ze liever met shorttracken doorgaat, zal ik daar niet tegenin gaan.''

De vrouwendivisie in de langebaanploeg van Anema is door de komst van Ter Mors nagenoeg compleet. Antoinette de Jong, Carlijn Achtereekte, Carien Kleibeuker en Heather Richardson zullen eveneens voor Team Clafis uitkomen. Het mannenteam is met Jorrit Bergsma, Bob de Vries, Willem Hoolwerf, Arjan Stroetinga en Alexis Contin, mits hij voldoende herstelt van zijn ziekte, ook praktisch rond. Team Clafis is nog op zoek naar 2 of 3 buitenlandse rijders om de internationale ambities vorm te kunnen geven.