Nick Kyrgios gebruikt wc-break om rackets kapot te smijten (video)

15 augustus 2019

Nick Kyrgios was weer lekker bezig vannacht op het tennistoernooi van Cincinnati. De Australiër verloor zijn partij tegen de Rus Karen Chatsjanov (7-6 6-7 2-6), maar het ging eigenlijk meer om het gedrag van Kyrgios, dat weer eens rampzalig was.


Kyrgios gaf tijdens de partij in de 2e ronde van het toernooi aan dat hij even naar de wc moest. Hij nam 2 rackets mee, maar nam helemaal geen plaspauze. Op videobeelden is te zien hoe de Australiër zijn rackets in de gang naar het toilet helemaal aan gort smijt, om vervolgens weer doodleuk terug de baan op te lopen.

De heetgebakerde Australiër botste bovendien, zoals wel vaker, opnieuw met de scheidsrechter Fergus Murphy. Kyrgios vond dat hij te snel moest serveren omdat de arbiter de klok te vroeg zou hebben gestart. Hij beledigde Murphy en kreeg daarvoor een puntstraf. Na zijn nederlaag verliet Kyrgios de baan zonder de scheidsrechter een hand te schudden, noemde hij hem "een f*cking kluns" en spuugde hij zelfs richting de stoel van de umpire.

Kyrgios botste 2 weken geleden ook al met arbiter Murphy tijdens de Washington Open. De Australiër kreeg de laatste jaren veel geldboetes voor wangedrag op de tennisbaan. Ook nu moet hij daarom weer vrezen voor een hoge geldstraf.