Bertens boekt zwaarbevochten zege op Bencic in Stuttgart
i

EPA

Bertens boekt zwaarbevochten zege op Bencic in Stuttgart

admin • 19:42, 25-04-2019 / Laatste Update: 11:47, 15-01-2024

Kiki Bertens is lekker bezig in de voorbereiding op Roland Garros. De nummer 7 van de wereld had het donderdag op het graveltoernooi van Stuttgart moeilijk met Belinda Bencic, maar trok de partij na 3 sets toch naar zich toe: 4-6, 6-3, 6-4.

De Zwitserse nummer 20 van de wereld stelde na iets meer dan 40 minuten spelen de 1e set veilig. Beide speelsters waren eerder in de set dicht bij het plaatsen van een break, maar Bencic slaagde hier op het perfecte moment in. Bij 4-4 ging ze door de Nederlandse service, om het even later zelf uit te serveren. Het was het verhaal van de 1e set: beide speelsters waren aan elkaar gewaagd, maar Bencic was iets sterker op de belangrijke momenten.

'Zo slecht!'

Bencic leek aan het begin van de 2e set door te gaan waar ze gebleven was, want ze brak Bertens direct. De mondiale nummer 7 reageerde hier echter sterk op. Ze realiseerde haar 1e break van de wedstrijd en volgde het op met een ijzersterke opslagbeurt. Daarna probeerde Bertens door te pakken, maar ze kon het slordige spel van Bencic in diens eigen game niet uitbuiten. ‘Zo slecht!', schreeuwde de Nederlandse zichzelf toe. Even later lukte het weer niet, toen ze een levensgrote kans om naar 2-4 te gaan onbenut liet. Het sleutelmoment van de 2e set kwam 2 games later. Bertens plaatste dan toch haar 2e break van de set en maakte daarna geen fout: 6-3.

Gewonnen met love

In de beslissende 3e set sloeg Bertens als 1e toe. Bij 2-2 brak ze Bencic en nam zo het voortouw. Daarna had Bertens de smaak te pakken. Een lovegame op eigen service leek een nieuwe break in te luiden, maar de Zwitserse werkte een kans voor Bertens weg. Bij 5-4 mocht Bertens serveren voor een kwartfinaleplaats en deed dat overtuigend. Ze serveerde wederom ijzersterk - in totaal sloeg ze liefst 20 aces - en maakte er op love een einde aan.

1e kwartfinale

Het is voor Bertens de 1e keer dat ze de kwartfinale bereikt in Stuttgart. Vorig jaar moest ze in de 1e ronde nog haar meerdere erkennen in Karolina Pliskova, de latere winnares.