Federer is Murray de baas in Cincinnati

Federer is Murray de baas in Cincinnati

admin • 11:03, 16-08-2014 / Laatste Update: 14:10, 13-12-2023

CINCINNATI - Roger Federer heeft zich vrijdag (plaatselijke tijd) verzekerd van een plek in de halve eindstrijd van het ATP-toernooi van Cincinnati. De als tweede geplaatste Zwitser rekende in de kwartfinales af met de Andy Murray. Federer versloeg de Schot in twee sets: 6-3 7-5.

Ondanks het feit dat Federer geen set verloor, kwam de overwinning tegen Murray moeizaam tot stand. Met name in de tweede set had de Zwitser moeite. Hij kwam 4-1 achter, maar trok de winst toch nog naar zich toe. ,,Ik was mijn ritme een beetje kwijt'', aldus Federer. ,,Andy begon beter te spelen. Gelukkig kon ik snel een break terugpakken, maar het voelt wel alsof ik die tweede set heb gestolen.''

Federer speelt in de halve finale tegen Milos Raonic. De Canadees liet geen spaan heel van Fabio Fognini. Raonic versloeg de af en toe heetgebakerde Italiaan met 6-1 6-0. Die partij duurde nog geen uur.

Robredo

Tommy Robredo kon niet voor een nieuwe stunt zorgen na zijn overwinning op de Servische wereldranglijstaanvoerderNovakDjokovic in de achtste finales. De als 16e ingeschaalde Spanjaard moest in de kwartfinale zijn meerdere erkennen in zijn landgenoot David Ferrer.

Ferrer moet in zijn halve eindstrijd zien af te rekenen met de Fransman Julien Benneteau. De Fransman leek een verloren partij te spelen tegen Stan Wawrinka, maar kwam daverend terug, nadat hij de eerste set met 6-1 had verloren: 1-6 6-1 6-2.