Federer knokt zich in uitverkocht Ahoy langs Kohlschreiber naar kwartfinale (video's)

Trevor Wagener • 22:48, 15-02-2018 / Laatste Update: 16:43, 07-01-2024

De Zwitserse tennisgod Roger Federer is nog maar 1 overwinning verwijderd van de nummer 1-positie op de wereldranglijst. De 36-jarige versloeg donderdagavond in een uitverkocht sportpaleis Ahoy de Duitser Philipp Kohlschreiber met de nodige moeite in 2 sets: 7-6 (8)en 7-5.

In de volgende ronde moet Federer tegen de winnaar van het Nederlandse onderonsje tussen Robin Haase en Tallon Griekspoor.

Gelijk op

De 1e set liep gelijk op en beide spelers hielden hun eigen service gemakkelijk. Op een stand van 6-5 kreeg Federer een breakpoint maar wist die niet te benutten. Kohlschreiber pakte zijn service en dwong nog een tiebreak af. Ook daarin ging het gelijk op met kansen over en weer om de set te winnen. Uiteindelijk was het de Zwitser die op zijn 4e setpoint toesloeg.

Foutje bedankt

In de 2e set had Federer bij de stand 1-1 3 kansen om Kohlschreiber te breken maar liet na dat te doen. Daarna liep de set gelijk op tot 5-5. Op het 2e breakpoint van Federer sloeg de Duitser een dubbele fout, waarna de Zwitser de wedstrijd kon uitserveren: