Geen US Open-twijfels bij Andy Murray: 'Fijn om weer een groot toernooi te spelen'

Trevor Wagener • 22:12, 22-06-2020 / Laatste Update: 21:40, 05-01-2024

Tennisser Andy Murray wil graag op de US Open spelen, het grote toernooi dat eind augustus in New York van start gaat. De Brit, voormalig nummer 1 van de wereld, verwacht daarna op Roland Garros in Parijs in actie te komen.

Hij moet wel de garantie hebben dat de gezondheidsrisico’s maximaal worden beperkt. Veel spelers hebben nog twijfels om naar New York af te reizen, nu de metropool zo zwaar is getroffen door de coronacrisis. Murray ziet dat anders.

1

"Het is fijn dat we de mogelijkheid krijgen weer een belangrijk toernooi te spelen. Natuurlijk is er geen publiek en verandert er veel door allerlei protocollen in verband met het virus. Zo mag ik bijvoorbeeld maar 1 begeleider meenemen. Dat is dan maar even zo. Dan neem ik maar 1 begeleider mee."

Murray, lange tijd achtervolgd door een heupblessure, kwam al voor de coronastop weinig aan tennissen toe. Binnenkort maakt hij in Londen in een besloten toernooi zijn rentree. "Ik voel me een stuk beter dan op het moment dat alle wedstrijden werden gestopt. Door veel te oefenen ben ik beter in m'n ritme gekomen. Waarschijnlijk sta ik er nu beter voor dan 3 maanden geleden."