Bertens verliest na coronapauze ook 2e duel
i

Getty Images

Bertens verliest na coronapauze ook 2e duel

admin • 14:15, 18-07-2020 / Laatste Update: 23:39, 04-01-2024

Het wil nog niet vlotten met Kiki Bertens. Vrijdag verloor de nummer van de WTA-ranglijst ook haar 2e tennispartij na de coronapauze. Tijdens het 2e demonstratietoernooi in Berlijn ging het dit keer mis tegen de Letse Anastasija Sevastova (43). Het werd 6-1, 6-4.

De 28-jarige Nederlandse tennisster moest dinsdag in haar eerste partij in Berlijn, op gras, ook al haar meerdere erkennen in de Tsjechische Petra Kvitova (6-3 6-2). Dat duel duurde minder dan een uur. Bertens gaf na die eerste nederlaag toe dat het niveau bij haar nog ver te zoeken was. Ze hoopte op enige verbetering op hardcourt, maar daar was vrijdag nog niet veel van te zien.

Weer veel fouten

Opnieuw maakte Bertens veel fouten en mede daardoor kwam ze ook tegen Sevastova geen moment goed in de wedstrijd. In de 2e set ging het iets beter, maar produceerde ze toch weer te veel afzwaaiers om een 3e set te kunnen afdwingen.

Sevastova speelt in de halve finales tegen Jelina Svitolina, die in de kwartfinales niet in actie hoefde te komen. De Oekraïense tennisster versloeg vrijdag nog wel in de uitgestelde finale van het 1e invitatietoernooi in Berlijn de Tsjechische Petra Kvitova in 3 sets.