Laatste wildcard tennistoernooi Rotterdam is voor Griekspoor
i

EPA

Laatste wildcard tennistoernooi Rotterdam is voor Griekspoor

admin • 12:40, 07-02-2020 / Laatste Update: 22:46, 08-01-2024

Tallon Griekspoor neemt komende week deel aan het ATP-toernooi van Rotterdam. De Nederlander heeft van de organisatie de laatst overgebleven wildcard gekregen. Eerder kregen het Italiaans toptalent Jannik Sinner en Nederlands beste tennisser Robin Haase een uitnodiging voor het toernooi dat maandag in Ahoy begint.

,,We willen natuurlijk graag zo veel mogelijk Nederlandse spelers in actie zien tijdens het toernooi. De Nederlandse fans zien graag 'eigen' spelers het opnemen tegen de wereldtop", legde toernooidirecteur Richard Krajicek uit. ,,Tallon stond al even op de lijst, maar we houden altijd tot het laatste moment een plek vrij voor onvoorziene omstandigheden. Het is mooi dat we hem weer in het hoofdtoernooi kunnen laten spelen.”

Eerdere deelnames

Griekspoor, de nummer 175 van de wereld, komt voor de 4e keer in actie tijdens het ABN AMRO World Tennis Tournament. Bij zijn debuut in 2017 was de Luxemburger Gilles Müller in de 1e ronde te sterk, maar in 2018 en 2019 zorgde hij 2 keer voor een verrassing door eerst de Zwitser Stan Wawrinka en daarna de Rus Karen Chatsjanov te verslaan.