Nadal naar laatste vier in Barcelona, Wozniacki geeft geblesseerd op in Istanbul (video's)
i

AFP

Nadal naar laatste vier in Barcelona, Wozniacki geeft geblesseerd op in Istanbul (video's)

Trevor Wagener • 21:12, 27-04-2018 / Laatste Update: 09:39, 07-01-2024

De Spaanse gravelbaas Rafael Nadal heeft - niet geheel onverwacht - de halve finales bereikt van het graveltoernooi in Barcelona. De tennisser versloeg de Slowaak Martin Klizan in 2 sets: 6-0 en 7-5.

Aanvankelijk leek het er niet op dat Nadal een moeilijke middag zou hebben tegen de nummer 140 van de wereld. De nummer 1 van de wereld won de eerste 6 games vrij gemakkelijk.

Gas erop

Toch kwam Klizan sterk terug in de 2e set door Nadal te breken in de openingsgame. Op 5-4 serveerde Klizan, die via de kwalificaties was doorgedrongen tot het hoofdtoernooi, voor de wedstrijd. Ondanks 3 setpoints moest de Slowaak toch de game laten aan Nadal.

De Spanjaard wilde het op zijn favoriete ondergrond niet op een beslissende 3e set laten aankomen. Nadal schakelde een tandje bij en won ook de 2 volgende games en daarmee de wedstrijd. In de halve finale treft Nadal de winnaar van de partij tussen de Belg David Goffin en de Spanjaard Roberto Bautista Agut.

Opgave

De Deense Caroline Wozniacki is er niet in geslaagd om de halve finales te bereiken in Istanbul. In de Turkse stad kon de nummer 2 van de wereld na de 2e set niet verder spelen door een buikspierblessure. Tegen de Française Pauline Parmentier stond het op dat moment gelijk in sets: 6-4 3-6.

Wozniacki werd na haar zege bij de Australian Open, haar 1e grandslamtitel, de nieuwe nummer 1 van de wereld. Een positie die ze eerder ook al bezat, zij het zonder Slam-titels. In de finale in Melbourne versloeg ze de Roemeense Simona Halep, die op dat moment de beste van de wereld was. Eind februari draaiden Halep en Wozniacki de letterlijke rollen om.

Wozniacki is forced to retire with an injury. @PPauline is through to the Istanbul_Cup semi finals with the scoreboard at 4-6, 6-3. pic.twitter.com/H085FwzBrc

— WTA (@WTA) 27 april 2018