Nederlandse rolstoeltennisster De Groot wint Australian Open
i

ANP

Nederlandse rolstoeltennisster De Groot wint Australian Open

admin • 10:11, 27-01-2018 / Laatste Update: 16:28, 12-12-2023

Rolstoeltennisster Diede de Groot heeft de Australian Open gewonnen. De Nederlandse was in de finale sterker dan haar Japanse tegenstander, de nummer 1 van de wereld, Yui Kamiji: 7-6 (6), 6-4.

Vorig jaar vloog De Groot er in Melbourne nog in de 1e ronde uit, maar deed ze het op andere toernooien wel goed. Zo won ze Wimbledon en bereikte ze de finale van de US Open. De Groot is de nummer 2 van de wereld.

Finale dubbelspel

De jonge tennisster stond ook al in de dubbelspel-finale van de Australian Open, maar verloor die met duidelijke cijfers: 6-0, 6-4.

Vorm

Het was sowieso een lastig toernooi voor De Groot, waarin ze moeite had om haar juiste vorm te vinden, vertelde ze aan Parawatcher nadat ze de halve finale had gewonnen: “Het voelt fantastisch om hier de finale te halen. Ik had echt niet de beste start hier. Ik moest er weer erg inkomen, wennen aan de warmte en de jetlag verwerken.”

Spannende finale

Diede de Groot kwam moeilijk in haar spel aan het begin van de wedstrijd: “In de 1ste paar games was ik wat aan het stoeien met mijn service, maar daarna ging het steeds beter. Tot ik de 4-3 of 5-4, toen ging Yui beter spelen. Mijn enige gedachte was: 'Ik moet voor elk punt blijven knokken.' Dat hielp, waardoor ik de tiebreak won. Dat gaf enorm veel vertrouwen voor de 2de set.”

Nederlandse tennissters

Nederland is al jaren dominant in het vrouwen rolstoeltennis en na Esther Vergeer en Jiske Griffioen is De Groot hard op weg om de nummer 1 van de wereld te worden.

 

Today, after my loss yesterday in the doubles final, i was ready for a fight. And a fight it was. The singles final against Kamiji was a thrilling match, but guess what... I'M THE NEW CHAMPION OF THE AUSTRALIAN OPEN!!#ausopen #grandslam #wheelchairtennis pic.twitter.com/DbmbjcIRtq

— Diede de Groot (@DiedetheGreat) 27 januari 2018