Nee joh! Ook Roland Garros gaat misschien niet door vanwege corona
i

AFP

Nee joh! Ook Roland Garros gaat misschien niet door vanwege corona

admin • 14:55, 14-03-2020 / Laatste Update: 04:48, 07-01-2024

Zelfs Roland Garros gaat misschien niet door vanwege het coronavirus. Toernooidirecteur Guy Forget zegt in de Franse krant L'Equipe dat het heel krap wordt om het Grand Slam goed te regelen. Een toernooi zonder publiek kan ook een optie zijn, maar heeft nadelen.

Forget stelt terecht vast dat de tijd in het nadeel werkt. "Als het haalbaar is (dat het toernooi doorgaat, red.), moet er tijd zijn, maar tegelijkertijd komt het snel. Het belangrijkst is de gezondheid van de toeschouwers en spelers. We onderzoeken alle mogelijkheden. We zullen de aanbevelingen (van de Franse regering, red.) volgen."

Nadelen

Op dit moment verbiedt de Franse regering alle openbare bijeenkomsten waar meer dan 1000 mensen bij aanwezig zijn. Bij Roland Garros zijn dat er veel meer. Als er zonder publiek wordt getennist, is dat verder een financiële strop. De verkoop van kaarten is 1/3 van de winst die het grandslamtoernooi maakt. Een enorme smak geld als je weet dat ze 200 miljoen euro per jaar verdienen.

Toernooien afgelast

De ATP heeft alle toernooien tot 4 weken voor Roland Garros afgelast, waaronder het Master 1000-toernooi in Monte Carlo. Omdat in Spanje en vooral Italië het coronavirus flink huishoudt, ligt het voor de hand dat ook de Master 1000-toernooien in Madrid en Rome worden afgelast. De WTA neemt volgende week een beslissing over de graveltoernooien in het vrouwencircuit.