Roger Federer is na caravanvakantie met familie weer het ventje: 'Ben er klaar voor'
i

ANP

Roger Federer is na caravanvakantie met familie weer het ventje: 'Ben er klaar voor'

Trevor Wagener • 17:55, 24-08-2019 / Laatste Update: 15:09, 07-01-2024

Tennisgod Roger Federer heeft zijn nederlaag in de finale van Wimbledon op een familiaire manier een plekje gegeven. De Zwitserse legende heeft zijn gedachten verzet tijdens een caravanvakantie met zijn vrouw en kinderen en is helemaal klaar voor de US Open.

De 38-jarige eindbaas verloor vorige maand op het heilige gras in Londen de finale van Novak Djokovic in een ware thriller. De 20-voudig Grand Slam-winnaar verspeelde enkele matchpoints en zag de Serviër de beslissende tiebreak in de 5e set winnen.

Voorbereiding

De nummer 3 van de wereld nam daarna vakantie en speelde vorige week in Cincinnati zijn enige voorbereidingstoernooi op de US Open, dat hij voor de 6e keer hoopt te winnen. Federer speelt in de 1e ronde op Flushing Meadows tegen de Indiase qualifier Sumit Nagal.

De vakantie deed hem goed, zei hij tegen de BBC. "Ik heb me in jaren niet zo goed gevoeld in aanloop naar de US Open. Dat geeft me vertrouwen. Ook door de manier waarop ik op Wimbledon gespeeld heb." De Zwitser trok direct na zijn nederlaag op Wimbledon met zijn vrouw en 4 kinderen het Zwitserse platteland op met de caravan.

Tafels dekken

"Ik had het wel moeilijk, maar eigenlijk had ik weinig tijd om na te denken over al mijn gemiste kansen. Ik was tegelijk de tafel aan het dekken en activiteiten aan het organiseren voor mijn gezin. Natuurlijk dacht ik af en toe terug aan zaken die ik anders had kunnen aanpakken, maar daarna zit je met een glas wijn in je hand met je vrouw te praten en denk je: de halve finale was best goed en de finale eigenlijk ook wel. Je gaat door bepaalde fases heen."

Federer had een paar dagen nodig om alles te verwerken en op een rijtje te zetten. "Uiteindelijk heb ik goed op gravel gespeeld en hetzelfde geldt voor gras. Ik moet niet te hard voor mezelf zijn. Dat zijn zaken die me hier in New York zullen helpen."

Nog geen topvorm

In Cincinnati bleek dat de vorm van Federer nog niet optimaal is. Hij ging in de 3e ronde ten onder ging tegen de Rus Andrey Rublev. "Misschien had ik dat wel even nodig, om de knop om te zetten en even goed hard te trainen. Ik voel me helemaal klaar nu."