De tenniscarrière van 'Mister Daviscup' Darcis eindigt op een bijbaan in Melbourne
i

EPA

De tenniscarrière van 'Mister Daviscup' Darcis eindigt op een bijbaan in Melbourne

Martijn Baars • 10:53, 16-01-2020 / Laatste Update: 06:30, 07-01-2024

De tenniscarrière van Steve Darcis zit er op. In Melbourne bleef een sprookjesachtig afscheid uit voor de 35-jarige Belg, die in de 1e ronde van de kwalificaties voor de Australian Open verloor van Elliot Benchetrit uit Frankrijk (5-7, 5-7). 

Darcis wilde nog 1 keer proberen zich te plaatsen voor een grandslamtoernooi, maar hij bleef steken op een bijbaan in Melbourne.

'Proberen me kapot te maken'

"Een prachtig hoofdstuk van mijn leven is voorbij", schreef ‘The Shark’ op Twitter na zijn aftocht in Melbourne. "Iedereen bedankt voor z’n steun, ook degenen die me sterker hebben gemaakt door te proberen me kapot te maken."

Mister Daviscup

Darcis verdiende de bijnaam ‘Mister Daviscup’ dankzij zijn goede prestaties in het landentoernooi. Hij haalde met België in 2015 en 2017 de finale van de Daviscup, maar daarin waren eerst Groot-Brittannië en daarna Frankrijk te sterk. Darcis verloor in 2017 het beslissende duel met Lucas Pouille en barstte na afloop in tranen uit.

2 toernooitjes

De Belg won in zijn door blessures gekenmerkte carrière 2 ATP-toernooien, in 2007 op het gravel in Amersfoort en een jaar later in Memphis. Hij bereikte in 2017 zijn hoogste plek op de wereldranglijst (38ste) en sloeg bijna 3,5 miljoen dollar aan prijzengeld bij elkaar.