Tennissers vanuit de Amerikaanse bubbel: 'Er is een FIFA-kamer ingericht'
i

copyright Marc Bolsius

Tennissers vanuit de Amerikaanse bubbel: 'Er is een FIFA-kamer ingericht'

Martijn Baars • 14:36, 20-08-2020 / Laatste Update: 22:01, 04-01-2024

Matwé Middelkoop en Demi Schuurs hebben de 1e dagen in de zogenoemde ‘bubbel’ van New York achter de rug. De dubbelspecialisten kunnen weinig kanten op, maar hebben zich nog geen moment verveeld.

Trainen, eten, slapen. Dat is eigenlijk wat er min of meer wordt verwacht van de spelers die naar New York zijn afgereisd voor de US Open en het voorbereidingstoernooi van Cincinnati, dat eenmalig in New York wordt afgewerkt. Bewegingsvrijheid wordt de deelnemers nauwelijks gegund en alle spelers zitten verplicht in hetzelfde hotel, waar ze veelvuldig worden getest. Alles om besmetting met het coronavirus te voorkomen.

SMS

"Toen we aankwamen op de luchthaven werden we ook meteen getest en totdat je een sms had ontvangen dat je niet negatief had getest, mocht je de deur niet uit”, vertelt de 27-jarige Schuurs, de nummer 12 van de wereld. "Ik had de mazzel dat ik mijn uitslag binnen 15 uur had, maar ik heb ook iemand gehoord die 27 uur moest wachten."

Partner

De dubbelpartner van Schuurs, Kveta Peschke, had de 1e uitslag woensdagmiddag nog niet binnen en daarom hebben ze nog niet samen kunnen trainen. "En ik heb haar al maanden niet gezien. Hopelijk kunnen we snel beginnen met trainen en het spelen van oefenwedstrijden, want we hebben geen wedstrijdritme.”

FIFA-kamer

Tussen de trainingen door zijn spelers veroordeeld tot hun hotelkamer of het complex. "Het park is, omdat er toch geen publiek is, omgebouwd tot een grote speeltuin. Je kunt hier een golfspel spelen, er is een FIFA-kamer ingericht en er staan tafeltennistafels”, aldus Middelkoop (36).

Muziek maken

"Ik heb dit keer ook veel meer leesstof meegenomen en heb andere dingen bedacht om te doen, zoals muziek maken. Ik heb van de week mijn eigen housenummer gemaakt. Alles om jezelf een beetje bezig te houden. Het is wel wennen, maar als je de stad in gaat, ben je écht de pineut. Dan krijg je een boete en word je uitgesloten voor volgend jaar."