Uitgeschakelde Hogenkamp hekelt vorm: 'Twijfel is altijd killing'

Uitgeschakelde Hogenkamp hekelt vorm: 'Twijfel is altijd killing'

Trevor Wagener • 23:37, 03-07-2017 / Laatste Update: 00:27, 09-01-2024

Richel Hogenkamp had wat last van een bilspierblessure en op de trainingen tijdens Wimbledon liep het vaak niet naar haar wens. Ondanks die wat onfortuinlijke voorbereiding vertelt ze De Telegraaf dat ze haar nederlaag tegen Madison Brengle tegenvallend vindt.

"Als je tegen Kvitova of Azarenka loot, dan is het anders, maar dit was een goede kans om de 2e ronde te bereiken. Daarom ben ik hier ook extra zuur van. Voor ons allebei was een goede gelegenheid om verder te komen", zei de teleurgestelde Doetinchemse over haar nederlaag op Court 5.

Slordig spel

Hogenkamp kon niet profiteren van zwak serveren van de Amerikaanse en speelde bijzonder rommelig, zo bewezen haar 36 onnodige fouten. "In mijn eerste 2 returngames miste ik volgens mij 7 forehands. Haar service is zo zacht dat het bijna lastig is als je niet fel genoeg bent. Ik speelde gewoon te slordig. Er zat geen lijn in bij mij."

Tobbende twijfels

"Twijfel is altijd killing, zeker op gras", vervolgde Hogenkamp. "Vandaag ben ik niet op de juiste manier met die twijfel omgesprongen. Hogenkamp zegt nu het gras voor een jaar vaarwel en begint volgende week met frisse moed aan een Challengertoernooi in Duitsland. "De grasschoenen gaan de prullenbak in", zei de Doetinchemse met een glimlach. "Ik heb een week om te wennen aan het gravel. De omschakeling van gravel naar gras vind ik makkelijker dan andersom."

Team is ready! Tomorrow match day 3rd match on court 5! Let's go! 😄 pic.twitter.com/Ax02DAyI5x

— Richel Hogenkamp (@Richelhogenkamp) 2 juli 2017