Winnaar Australian Open bij junioren aangeklaagd wegens matchfixing
i

Getty Images

Winnaar Australian Open bij junioren aangeklaagd wegens matchfixing

admin • 22:26, 05-01-2017 / Laatste Update: 18:54, 08-01-2024

Oliver Anderson, die begin vorig jaar de Australian Open bij de junioren won, is in Australië aangeklaagd wegens matchfixing. Dat meldt de BBC donderdag, verwijzend naar verschillende Australische media.

De beschuldigingen vloeien voort uit een wedstrijd van oktober vorig jaar op het Traralgon Challenger-toernooi in het Australische Victoria, zo luidt het in een persbericht van de plaatselijke politie. In het onderzoek kreeg de politie hulp van de Sporting Integrity Intelligence Unit en bookmakers. Anderson verloor in de bewuste wedstrijd de eerste set tegen Harrison Lombe, nadat hij bij 4-4 zijn opslagspel moest inleveren, waarna hij alsnog de 2 volgende sets won.

"Oliver werkt samen met de autoriteiten. Hij wacht nu op het proces", aldus een woordvoerder van de familie. Anderson verschijnt op 2 maart voor de rechtbank. De 18-jarige Anderson, momenteel het nummer 743 op de wereldranglijst, versloeg in januari 2016 de Oezbeek Jurabek Karimov in de finale van de Australian Open voor junioren.

Oliver Anderson charged with match fixing (supposed to have sold 1st set of this match): a few examples of how he served (got broken) on 4-4 pic.twitter.com/Ie2an1KMeh

— Stefano Berlincioni (@Carretero77) 5 januari 2017