🎥 | Zverev doet mooie belofte: ‘Dan doneer ik iedere cent aan de bosbranden’

21 januari 2020

Het doet Alexander Zverev net als veel andere toptennissers en -sporters pijn dat Australië in de fik staat. Daarom is hij met een ontzettend mooi idee gekomen. Na iedere zege op het toernooi doneert hij 10.000 Australische dollars (omgerekend zo'n 9.000 euro) aan de bosbranden. Wint hij het toernooi, dan wordt het zelfs nóg mooier.


"Ik weet dat ik niet de favoriet ben. Maar als ik dit toernooi win, doneer ik iedere cent die ik krijg aan de bosbranden", zei Zverev na zijn eenvoudige zege op de Italiaan Marco Cecchinato. Die uitspraken konden rekenen op groot applaus vanaf de tribunes. "Ik hoop op veel steun", voegde de 22-jarige Duitser daar nog snel aan toe.

De winnaar van de Australian Open wint 2,5 miljoen euro. Dus laten we hopen dat Zverev wint! Zverev wordt wel gezien als toekomstig Grand Slam-winnaar, maar hij won nog nooit 1 van de 4 grote toernooien.

Meer acties
Zverev is lang niet de enige die zich inzet voor de hevige bosbranden in Australië. Oud-tennisser John McEnroe doneert voor iedere set die Nick Kyrgios wint op de Australian Open 1.000 dollar. "Dus, ik hoop dat je ver gaat komen!", zei McEnroe tegenover Krygios.

Diezelfde Kyrgios gaat verder waar hij mee was gestart bij de ATP Cup. Voor iedere ace die hij slaat, doneert hij geld aan een gezin dat is getroffen door de bosbranden. Tijdens 'Rally for Relief' - een benefietduel - met 's werelds beste tennissers werd ook al 3 miljoen euro bij elkaar gemept.