Bardet héél blij met ploeggenoot Naesen: 'Je hebt mijn leven gered'
i

Photo News

Bardet héél blij met ploeggenoot Naesen: 'Je hebt mijn leven gered'

admin • 21:18, 18-07-2017 / Laatste Update: 14:31, 07-01-2024

Het had weinig gescheeld of Romain Bardet was in de slotfase van de 16de etappe van de Tour de France tegen gevoelig tijdsverlies aangelopen. De Fransman leek af te haken op het moment dat het peloton in waaiers werd getrokken, maar dankzij Oliver Naesen kon hij net op tijd het gat dichten naar de voorste groep.

Franse held

Bardet bleef daardoor 3de in het algemeen klassement en is zijn Belgische ploeggenoot daar eeuwig dankbaar voor. "Ik heb Romain nog niet uitgebreid gesproken na de finish want als superster wordt hij hier natuurlijk meteen omsingeld door de Franse media", vertelde Naesen aan Sporza. "Hij riep me wel toe dat ik vandaag zijn leven gered heb."

Niet bang voor beetje wind

De Belgische kampioen schrikt niet van een beetje wind en hield daarom als enige van de ploeg AG2R La Mondiale in de finale zijn hoofd koel. "Het was natuurlijk lastig met de wind. Op zo'n moment is het heel chaotisch en is het alleen maar roepen en tieren op elkaar. We wisten dat het hier gevaarlijk ging worden, maar als je vertrouwen in elkaar stelt, kom je in principe nooit in de problemen."

Bardet heeft met nog 5 etappes te gaan nog altijd zicht op de eindzege in de Tour. De Fransman heeft een achterstand van 23 seconden op geletruidrager Chris Froome en slechts 5 op Fabio Aru.