Bauke Mollema na goede dag in de Tour: 'Dat heeft er ongetwijfeld mee te maken'
i

photo: Cor Vos

Bauke Mollema na goede dag in de Tour: 'Dat heeft er ongetwijfeld mee te maken'

Martijn Baars • 21:23, 30-08-2020 / Laatste Update: 00:54, 05-01-2024

Bauke Mollema finishte zondag in Nice prima als 6e. De renner van Trek-Segafredo, die het kopmanschap deelt met Richie Porte, is blij met het dagresultaat, maar is ook blij dat hij heelhuids door het openingsweekend is gekomen. 

Mollema had niet verwacht dat er op de 1e 2 beklimmingen van 1e categorie direct aangevallen zou worden. Dat gebeurde ook niet. "Op de lange beklimmingen werd er wel rustig gereden. Zaterdag zijn er veel mannen gevallen, dus dat heeft er ongetwijfeld mee te maken. Op de Col d’Èze ging het wel hard tekeer", blikt hij terug op de rit die gewonnen werd door Julian Alaphilippe.

'Goede dag'

"Ik had zelf een goede dag. Ik was zaterdag niet gevallen. Dat is belangrijk", vervolgt de Groninger. "Soms ga je door een breuk toch wat schever op de fiets zitten, dus ik ben blij dat áls het halve peloton valt, ik nog heel ben.”

'Vol tegenwind'

Mollema mengde zich achter de 3 koplopers uiteindelijk nog in de sprint om de 4e plek. "Als alles nog bij elkaar zou zijn, had ik het wel geprobeerd om weg te rijden. Maar nu stond er vol tegenwind."