'Cavendish-slachtoffer' Veelers boos op Tour: 'Oneerlijk dat Sagan weg moet'
i

Pro Shots

'Cavendish-slachtoffer' Veelers boos op Tour: 'Oneerlijk dat Sagan weg moet'

Martijn Baars • 16:55, 05-07-2017 / Laatste Update: 15:27, 12-12-2023

De timeline van Tom Veelers op Twitter stroomde vanaf dinsdagmiddag vol naar aanleiding van de val van Mark Cavendish in de 4e Touretappe.

De nu 32-jarige oud-renner uit Ootmarsum was in de Ronde van Frankrijk van 2013 het slachtoffer van een beuk van de Britse sprinter, die met een schouderbreuk afscheid nam van de Tour. ,,Sagan is ten onrechte uit de Tour gezet", zegt hij tegen Tubantia.

'100 procent geen uitsluiting'

Een dag na de Touruitsluiting van Sagan reageert Veelers met verontwaardiging over die diskwalificatie. ,,Als je de beelden in slow-motion terugkijkt, zie je duidelijk dat Cavendish zichzelf voor die elleboog al in de nesten werkt. De elleboog van Sagan raakt ’m niet eens, ik vind het heel jammer dat hij uit de Tour is gezet. Dit is 100% geen uitsluiting waard.’’

'Geen lieverdje'

Dat de Brit nu al in de rol van slachtoffer is neergezet, steekt Veelers. ,,Er is blijkbaar een groot verschil of Cavendish valt of Veelers. En dat terwijl Cavendish zelf bepaald geen lieverdje is’’, zegt de tegenwoordig ploegleider bij Team Sunweb.

'Oneerlijk'

,,Ik kan niet tegen oneerlijkheid. Ik vind het oneerlijk dat Sagan uit de Tour moet, omdat de val niet zijn schuld is. De jury moet iedereen gewoon gelijk behandelen. Dat gebeurde naar mijn mening bij mij niet en nu ook niet. Ook al is het Sagan.’’