Geletruidrager Alaphilippe is extra trots dat hij de tijdrit als leider mag rijden
i

BSR Agency

Geletruidrager Alaphilippe is extra trots dat hij de tijdrit als leider mag rijden

Martijn Baars • 21:10, 18-07-2019 / Laatste Update: 10:12, 12-12-2023

Vol trots vertrekt Julian Alaphilippe vrijdagmiddag als laatste van het startpodium in Pau voor de individuele tijdrit in de Tour de France. Hij is de leider in het algemeen klassement, ook na de 1e Pyreneeënrit in deze Tour. 

"Het leek misschien een rustige rit, maar dat was het niet. De dag is gelukkig goed verlopen", vertelde de Fransman van Deceuninck - Quick-Step na de door de Brit Simon Yates gewonnen 12e etappe. "Ongelooflijk dat ik nog steeds in het geel rijd en als laatste in de tijdrit van start mag gaan. Het betekent heel veel voor me en maakt me trots", zei Alaphilippe, dit jaar al goed voor 11 overwinningen. Hij won onder andere de Strade Bianche, Milaan-Sanremo, de Waalse Pijl en de 3e etappe van deze Tour.

Grenzen verleggen

"Ik heb het parcours van de tijdrit eerder al verkend. Het is mooi, zwaar, zeker niet gemakkelijk. Als drager van de gele trui zal ik mezelf nog meer pijn doen dan ik normaal al doe. Ik ga mijn grenzen verleggen."

Geraint Thomas

Alaphilippe begint de tijdrit met een voorsprong van 1.12 op zijn 1e achtervolger, de Britse titelverdediger Geraint Thomas.